Culinaire wijnreis Duitsland

Wijn en spijs aan de Moezel en de Rijn.

5 /9 mei 2024

Hemminkways en Pancras Wines bieden je de mogelijkheid van een 5-daagse culinaire wijnreis door het Duitse Rijndal.  De wijnindustrie daar heeft de laatste 20 jaar een ongekende kwaliteitssprong gemaakt en kan zich inmiddels meten met de besten  van Europa. Hetzelfde geldt voor de hoogstaande keuken.  Toch is dit nog bij relatief weinigen bekend.  Met deze reis, kun je zelf ontdekken en vaststellen welke parels onze oosterburen te bieden hebben.

We rijden via de Moezel naar de Middelrijn en zakken via de Pfalz af naar het romantische Freiburg im Breisgau, aan de rand van het Zwarte Woud.  Onderweg gaan we langs bij gerenommeerde en prijswinnende wijnhuizen die duurzame wijnbouw bedrijven; tijdens onze lunches, diners en kookworkshop ontdekken we hoe Duitse wijnen en spijs samengaan.  We kijken uit over de wijngaarden, bezoeken de kelders en leren over het proces van duurzame wijn maken.  Natuurlijk zal een uitgebreide proeftafel niet ontbreken.  We reizen per comfortabele bus die ook ruimte biedt aan enkele dozen die je wellicht mee terug wilt nemen.  Onderweg is Jeroen Haver van Pancras Wines onze wijnreis-begeleider.

Natuurlijk genieten we ook van de natuur, het uitzicht over de Rijn en de historische en romantische dorpen en steden die we bezoeken.

Jeroen Haver - Pancras Wines

Datum: 5 / 9 mei 2024

Kosten: € 1293,00 per persoon
Toeslag: € 400,00 euro single toeslag

Comfortabel – Duurzaam/ Biologisch – Kookworkshop – Natuur & Historie

PROGRAMMA                  

5 Mei

Vertrek uit Nederland, diverse opstapplaatsen

Lunch en bezoek VDP* weingut in Moezel

Doorreis naar Bacharach , inchecken hotel

Culinair wijn-spijs diner in hotel

6 mei

Bezoek aan Ecovin* Weingut in Bacharach (Rheinhessen)

Bezoek aan VDP* Weingut (Rheinhessen)

Kookworkshop, maaltijd en wandeling wijnvelden

7 mei

Stadswandeling Deidesheim

Bezoek en lunch VDP* Weingut in Deidesheim (Pfalz)

Fietstocht Mittelhaardt (Pfalz)

Doorreis naar Freiburg, incheck hotel

8 mei

Bezoek aan Weingut in Kaiserstuhl (Baden)

Bezoek en lunch BioWeingut in Freiburg (Baden)

Vrije middag / stadswandeling Freiburg

Culinair wijn-spijs diner

9 mei

Aanvang terugreis

Bezoek aan VDP* Weingut in Rheingau

Aankomst in Nederland, diverse afstapplaatsen

*) Ecovin = Bundesverband Ökologischer Weinbau; associatie van gecertificeerde biologische wijnboeren

*) VDP = Verband Deutscher Weinprädikatsweingüter: erkend als hoogste Duitse kwaliteitsniveau

*  De bezoeken aan de genoemde wijnhuizen zijn onder voorbehoud van wijzingen. Mochten door (operationele) omstandigheden een bezoek niet door kunnen gaan dan wordt een vergelijkbaar alternatief gezocht.

Tijden zijn bij benadering. Definitieve tijden worden na inschrijving voorafgaand aan de reis bekend gemaakt.

Minimale deelname: 14 deelnemers

Met eigen bus vertrek vanaf Amsterdam/ Utrecht/ Arnhem naar Duitsland
Verzorging buschauffeur en alle parkeergelden / taxen.
2 Overnachtingen in Hotel Bacharach aan de Rijn met ontbijt.
2 Overnachtingen in aparthotel Freiburg of vergelijkbaar met ontbijt.
Alle wijngaardbezoeken met wijn proeven.
Kookworkshop met wijn proeven.
Diner in hotel Bacharach.
Diner in Freiburg.
4 x lunch tijdens de reis.
Reisbegeleiding vanuit Nederland door Jeroen en Monique.
Garantieregeling.

Hotels

                                                     Hotel Bacharach am Rhein
Een heerlijk hotel aan de Rijn. De kamers zijn prima ingericht. De trein gaat er vlak langs maar geeft geen overlast. Dat hebben we zelf ondervonden. Het restaurant is zeker de moeite waard. De chef kok maakt fijne gerechten en heeft zelf ook veel kennis van wijn. Zijn familie is Dr. Kauer. We gaan zijn gerechten proeven met de geweldige Rijn wijnen.

                                                      Apart hotel Freiburg
Gelegen in het centrum van de stad. Ze hebben ruime kamers met goede faciliteiten. Het ontbijt vindt plaats in de buurt van het hotel.