
Wijn en spijs aan de Moezel en de Rijn.
7 /11 november 2023
Hemminkways en Pancras Wines bieden je de mogelijkheid van een 5-daagse culinaire wijnreis door het Duitse Rijndal. De wijnindustrie daar heeft de laatste 20 jaar een ongekende kwaliteitssprong gemaakt en kan zich inmiddels meten met de besten van Europa. Hetzelfde geldt voor de hoogstaande keuken. Toch is dit nog bij relatief weinigen bekend. Met deze reis, kun je zelf ontdekken en vaststellen welke parels onze oosterburen te bieden hebben.
We rijden via de Moezel naar de Middelrijn en zakken via de Pfalz af naar het romantische Freiburg im Breisgau, aan de rand van het Zwarte Woud. Onderweg gaan we langs bij gerenommeerde en prijswinnende wijnhuizen die duurzame wijnbouw bedrijven; tijdens onze lunches, diners en kookworkshop ontdekken we hoe Duitse wijnen en spijs samengaan. We kijken uit over de wijngaarden, bezoeken de kelders en leren over het proces van duurzame wijn maken. Natuurlijk zal een uitgebreide proeftafel niet ontbreken. We reizen per comfortabele bus die ook ruimte biedt aan enkele dozen die je wellicht mee terug wilt nemen. Onderweg is Jeroen Haver van Pancras Wines onze wijn begeleider en vraagbaak.
Natuurlijk genieten we ook van de natuur, het uitzicht over de Rijn en de historische en romantische dorpen en steden die we bezoeken.
Datum: 7/ 11 november 2023
Kosten: € 1375,00 per persoon
Toeslag: € 250,00 indien in een single kamer

PROGRAMMA
7 November
7:00-9:00 uur, vertrek uit Nederland, diverse opstapplaatsen
Lunch en bezoek weingut Clemens Busch* (VDP), Pünderich, Moezel
Doorreis naar Bacharach, inchecken hotel
Culinair wijn-spijs diner in hotel

8 November
Ontbijt in de ochtend
10 uur bezoek Ökologisches Weingut Dr Kauer* (Ecovin), Bacharach
Lunch
13 uur bezoek Weingut Toni Jost* (VDP)
15 uur Kookworkshop, maaltijd en wandeling wijnvelden
Vrije avond

9 November
Ontbijt in de ochtend
9 uur vertrek Deidesheim
10:30 uur Stadswandeling Deidesheim
11:30 uur bezoek en lunch Weingut Reichsrat Von Buhl* (VDP)
15 uur fietstocht Mittelhaardt
16:30 uur vertrek naar Freiburg, incheck hotel
Vrije avond


10 November
Ontbijt in de ochtend
9:00 uur vertrek en bezoek Weingut Salwey* (VDP), Vogtsburg (Kaiserstuhl)
Bezoek en lunch BioWeingut Andreas Dilger*, Freiburg (PiWi wijnen)
14 uur vrije middag / stadswandeling Freiburg
Culinair wijn-spijs diner
11 November
Ontbijt in de ochtend, uitcheck
10 uur aanvang terugreis
19:00-21:00 uur aankomst in Nederland, diverse afstapplaatsen

* De bezoeken aan de genoemde wijnhuizen zijn onder voorbehoud van wijzingen. Mochten door (operationele) omstandigheden een bezoek niet door kunnen gaan dan wordt een vergelijkbaar alternatief gezocht.
Tijden zijn bij benadering. Definitieve tijden worden na inschrijving voorafgaand aan de reis bekend gemaakt.
Minimale deelname: 14 deelnemers
Met eigen bus vertrek vanaf Amsterdam/ Utrecht/ Arnhem naar Duitsland
Verzorging buschauffeur en alle parkeergelden / taxen.
2 Overnachtingen in Hotel Bacharach aan de Rijn met ontbijt.
2 Overnachtingen in aparthotel Freiburg met ontbijt.
Alle wijngaardbezoeken met wijn proeven.
Kookworkshop met wijn proeven.
Diner in hotel Bacharach.
Diner in Freiburg.
4 x lunch tijdens de reis.
Reisbegeleiding vanuit Nederland door Jeroen en Monique.
Garantieregeling.
Hotels
Hotel Bacharach am Rhein
Een heerlijk hotel aan de Rijn. De kamers zijn prima ingericht. De trein gaat er vlak langs maar geeft geen overlast. Dat hebben we zelf ondervonden. Het restaurant is zeker de moeite waard. De chef kok maakt fijne gerechten en heeft zelf ook veel kennis van wijn. Zijn familie is Dr. Kauer. We gaan zijn gerechten proeven met de geweldige Rijn wijnen.
Apart hotel Freiburg
Gelegen in het centrum van de stad. Ze hebben ruime kamers met goede faciliteiten. Het ontbijt vindt plaats in de buurt van het hotel.