Culinaire wijnreis Duitsland

Wijn en spijs aan de Moezel en de Rijn.

7 /11 november 2023

Hemminkways en Pancras Wines bieden je de mogelijkheid van een 5-daagse culinaire wijnreis door het Duitse Rijndal. De wijnindustrie daar heeft de laatste 20 jaar een ongekende kwaliteitssprong gemaakt en kan zich inmiddels meten met de besten  van Europa. Hetzelfde geldt voor de hoogstaande keuken. Toch is dit nog bij relatief weinigen bekend. Met deze reis, kun je zelf ontdekken en vaststellen welke parels onze oosterburen te bieden hebben.

We rijden via de Moezel naar de Middelrijn en zakken via de Pfalz af naar het romantische Freiburg im Breisgau, aan de rand van het Zwarte Woud. Onderweg gaan we langs bij gerenommeerde en prijswinnende wijnhuizen die duurzame wijnbouw bedrijven; tijdens onze lunches, diners en kookworkshop ontdekken we hoe Duitse wijnen en spijs samengaan. We kijken uit over de wijngaarden, bezoeken de kelders en leren over het proces van duurzame wijn maken. Natuurlijk zal een uitgebreide proeftafel niet ontbreken. We reizen per comfortabele bus die ook ruimte biedt aan enkele dozen die je wellicht mee terug wilt nemen. Onderweg is Jeroen Haver van Pancras Wines onze wijn begeleider en vraagbaak.

Natuurlijk genieten we ook van de natuur, het uitzicht over de Rijn en de historische en romantische dorpen en steden die we bezoeken.

Datum: 7/ 11 november 2023

Kosten: € 1375,00 per persoon
Toeslag: € 250,00 indien in een single kamer

Jeroen Haver van Pancras Wines

PROGRAMMA                  

7 November

7:00-9:00 uur, vertrek uit Nederland, diverse opstapplaatsen

Lunch en bezoek weingut Clemens Busch* (VDP), Pünderich, Moezel

Doorreis naar Bacharach, inchecken hotel

Culinair wijn-spijs diner in hotel

8 November

Ontbijt in de ochtend

10 uur bezoek Ökologisches Weingut Dr Kauer* (Ecovin), Bacharach

Lunch

13 uur bezoek Weingut Toni Jost* (VDP)

15 uur Kookworkshop, maaltijd en wandeling wijnvelden

Vrije avond

9 November

Ontbijt in de ochtend

9 uur vertrek Deidesheim

10:30 uur Stadswandeling Deidesheim

11:30 uur bezoek en lunch Weingut Reichsrat Von Buhl* (VDP)

15 uur fietstocht Mittelhaardt

16:30 uur vertrek naar Freiburg, incheck hotel

Vrije avond

10 November

Ontbijt in de ochtend

9:00 uur vertrek en bezoek Weingut Salwey* (VDP), Vogtsburg (Kaiserstuhl)

Bezoek en lunch BioWeingut Andreas Dilger*, Freiburg (PiWi wijnen)

14 uur vrije middag / stadswandeling Freiburg

Culinair wijn-spijs diner

11 November

Ontbijt in de ochtend, uitcheck

10 uur aanvang terugreis

19:00-21:00 uur aankomst in Nederland, diverse afstapplaatsen

*  De bezoeken aan de genoemde wijnhuizen zijn onder voorbehoud van wijzingen. Mochten door (operationele) omstandigheden een bezoek niet door kunnen gaan dan wordt een vergelijkbaar alternatief gezocht.

Tijden zijn bij benadering. Definitieve tijden worden na inschrijving voorafgaand aan de reis bekend gemaakt.

Minimale deelname: 14 deelnemers

Met eigen bus vertrek vanaf Amsterdam/ Utrecht/ Arnhem naar Duitsland
Verzorging buschauffeur en alle parkeergelden / taxen.
2 Overnachtingen in Hotel Bacharach aan de Rijn met ontbijt.
2 Overnachtingen in aparthotel Freiburg met ontbijt.
Alle wijngaardbezoeken met wijn proeven.
Kookworkshop met wijn proeven.
Diner in hotel Bacharach.
Diner in Freiburg.
4 x lunch tijdens de reis.
Reisbegeleiding vanuit Nederland door Jeroen en Monique.
Garantieregeling.

Hotels

                                                     Hotel Bacharach am Rhein
Een heerlijk hotel aan de Rijn. De kamers zijn prima ingericht. De trein gaat er vlak langs maar geeft geen overlast. Dat hebben we zelf ondervonden. Het restaurant is zeker de moeite waard. De chef kok maakt fijne gerechten en heeft zelf ook veel kennis van wijn. Zijn familie is Dr. Kauer. We gaan zijn gerechten proeven met de geweldige Rijn wijnen.

                                                      Apart hotel Freiburg
Gelegen in het centrum van de stad. Ze hebben ruime kamers met goede faciliteiten. Het ontbijt vindt plaats in de buurt van het hotel.