Op reis met René Pluijm

rene1

Momenteel is René volop bezig met Pluijms Eetbare Wereld waarvoor hij onlangs naar Bulgarije, Noord Ierland, Belgisch Limburg, Zuidwest-Frankrijk en Thailand is gereisd. Hier zien we René zoals hij graag werkt : met lokale mensen op zoek naar de schatten van de regio’s en de bron van het eten.

Nu kun je zelf op reis en ontdek je Portugal door de ogen van René Pluijm !

Reisdata 2015:

zondag 28 juni tot en met zaterdag 4 juli 2015

zondag 11 oktober tot en met zaterdag 17 oktober 2015

 

Unieke 7-daagse culinaire rondreis door Porto, de Duoro Vallei en Lissabon met René Pluijm. In deze reis zult u het echte culinaire Portugal gaan ontdekken samen met TV kok René Pluijm. Met zijn niet aflatende enthousiasme zal hij u samen met een lokale gids rondleiden langs de meest unieke plekken en restaurants in Porto, de Douro Vallei en in Lissabon.

Ontdek de culinaire geheimen van de Portugese keuken, en laat u verrassen door de lokale chefs en producenten van port, wijn, olijfolie, kaas, worst etc. etc. René geeft zijn ontdekkingen prijs en laat u kennismaken en inspireren met verrassende gerechten uit de streek. Naast de prachtige omgeving en de heerlijke keuken van Portugal, kunt u ’s avonds heerlijk wegdromen en relaxen in de comfortabele hotels die René speciaal voor u geselecteerd heeft.


Ter voorbereiding heeft Monique Hemmink van Hemminkways vast een bezoek gebracht aan deze streek.

“ Ik vind Porto een mooie, ietwat ruige stad. Porto is in mijn ogen interessant, geweldig eten en vriendelijke mensen. De Douro Vallei is een prachtige wijnvallei, met kleine dorpjes en veel natuur. Je proeft daar het land via de wijnen, de olijfolie en het eten dat ze serveren.”

rene2
uitzicht rivier de Douro vanuit Porto

Vraag snel naar meer informatie over deze unieke reis bij Hemminkways, want er kunnen maar 8-15 personen mee!


PROGRAMMA:

 

 Zondag 28 juni 2015 / 11 oktober 2015:

Vlucht met Transavia vanuit Amsterdam, rechtstreeks naar Porto. Ontvangst door lokale agent en transfer van luchthaven naar het hotel in Porto en check-in. Licht diner in het hotel met wijn, water en koffie/thee. Overnachting in het 4 sterren hotel Teatro gelegen in het centrum van Porto. Dit gerenoveerde theater is omgebouwd tot een luxe hotel met prachtige kamers in aardetinten, die voorzien zijn van airco, minibar, TV, Wi-Fi en een complete badkamer. Het hotel staat op loopafstand van veel bezienswaardigheden als de Toren van Clérigos (Torre dos Clérigos) en het beroemde Colosseum van Porto.

 

 

 Maandag 29 juni 2015 / 12 oktober 2015:

Na het ontbijt gaan we direct de mooie stad Porto in. Tijdens deze culinaire wandeling stoppen we op diverse plekken om typische Portugese specialiteiten te kunnen proeven (onder meer kazen, gerookte worsten, hammen, brood, olijven en fruit). Na de wandeling staat er een heerlijke 3 gangen lunchmenu klaar met wijn, water en koffie/thee in een typische taverne in Porto. In de middag brengen we een bezoek aan de ‘Barao de Vilar Port Wine Cellars’. De kelders worden speciaal voor ons opengesteld, omdat deze normaliter niet geopend zijn voor publiek. Dit authentieke en kleine familiebedrijf van de Van Zeller familie (van oorsprong Nederlands), zijn al 14 generaties lang in Porto en maken port van superieure kwaliteit. We worden begroet door de Master wijn- en portmaker en krijgen een rondleiding door het bedrijf. Uiteraard sluiten we af met een proeverij, waar we 5 soorten port krijgen voorgeschoteld. Aan het einde van de dag heeft u vrije tijd om Porto verder te verkennen, en kunt u eventueel dineren op eigen gelegenheid.

 

 

 Dinsdag 30 juni 2015 / 13 oktober 2015:

Na het ontbijt rijden wij om ongeveer 9 uur met een bus naar de Douro Vallei. In deze prachtige omgeving stoppen wij onderweg in Amarante, dat beroemd is om zijn pastei met ei, die we natuurlijk gaan proeven! Aan het einde van de ochtend stoppen in een Quinta in de Doura Vallei dat prachtig is gelegen bij Pinhao. We krijgen een rondleiding over deze mooie Estate en zullen aansluitend genieten van een 3 gangen lunch met regionale producten en uiteraard wijn van de Quinta. Later in de middag zullen we genieten van een kleine cruise over de Doura met een typische Rabelo boot. Dit waren de schepen die in vroegere tijden de vaten wijn over de Douro vervoerden naar de lodges in Vila Nova de Gaia. De boot meert af in Pinhao en daar volgt een wandeling door het stadje wat bekend staat om zijn vele tegelwerk. Aan het einde van de middag rijden we naar Lamego, naar het hotel waar we zullen overnachten: het Rural Hotel Viscondes da Varzea. Dit hotel staat in het hart van de Douro vallei en bevind zich in een 18e eeuws herenhuis dat omgeven is door eeuwenoude bomen.. Het huis is heeft eigen wijngaarden, olijfgaarden en fruitbomen. Dit charmante hotel beschikt over ruime kamers met grote bedden en het beschikt over een zwembad, jacuzzi en een tennisbaan. ’s Avonds wordt u getrakteerd op een kookworkshop in het hotel met chef Manuela. Manuela is de kok van het Estate en werkt alleen met lokale producten van het huis en omstreken. Manuela zal de groep een aantal bereidingen en producten laten zien en met de groep het 3 gangen diner klaarmaken dat aansluitend genuttigd kan worden!

 

 Woensdag 1 juli 2015 / 14 oktober 2015: 

Na het ontbijt rijden we met de bus naar het Regua treinstation. Vanaf hier maken we een prachtige treintocht langs de Douro. Na deze tocht duiken we de geschiedenis in door een bezoek te brengen aan Pesqueira, een traditioneel landelijk dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ze hebben hier nog steeds een grote oven waar al het brood in gebakken wordt voor het hele dorp. We zullen kennis maken met de mensen in het dorp en zien hoe ze leven en eten. Zij zullen de lunch verzorgen met lokale ingrediënten, zoals het brood uit de grote oven, olijfolie van Mr. Jose, de wijn van Mr. Antonio en geitenkaas en gerookte worst uit het dorp. Een inwoner van het dorp (Maria) zal gaan koken voor de groep en serveert aan het eind van de lunch heerlijk fruit en typische zoetigheden uit de streek. Dit wordt een unieke ervaring! Aan het einde van de middag rijden wij terug naar Lamego en zullen we in het hotel een rondleiding krijgen door het Estate en mogen proeven van heerlijke port die niet gebotteld is. Dit zijn unieke portwijnen van 10 tot 40 jaar oud, die niet voor de markt bestemd zijn. ’s Avonds zal René Pluijm een workshop geven in de keuken van dit unieke hotel, met lokale ingrediënten. Uiteraard wordt het resultaat als diner geserveerd om de dag af te sluiten!

 

 

 Donderdag 2 juli 2015 / 15 oktober 2015:

Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Aveiro, dat bekend staat als het Venetië van Portugal. Hier krijgen we een rondleiding door het dorp. Daarna krijgen we een speciale excursie in een bedrijf wat op traditionele manier zout (Fleur de Sel) maakt. Aansluitend kan er genoten worden van een 3 gangen lunchmenu met wijn, water koffie/thee in een visrestaurant in Aveiro. De kok zal iets speciaals op tafel zetten met lokale verse vis, het wordt dus in ieder geval: catch of the day! Na de lunch rijdt de bus verder richting Lissabon. Onderweg zullen wij stoppen bij een boerderij waar heerlijke olijfolie wordt gemaakt. Uiteraard krijgen we een rondleiding en mogen wij proeven! Na deze excursie rijden wij verder naar Lissabon en checken wij in om te overnachten in Hotel Aviz in het centrum van Lissabon. Dit onlangs gerenoveerde 4 sterren hotel heeft vele beroemde gasten mogen ontvangen als Frank Sinatra en Eva Peron. Het heeft een klassieke ambiance met moderne voorzieningen. In de ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet. De kamers zijn comfortabel en ruim opgezet. Ook is er een wellness met sauna en stoombad. U heeft de avond vrij om te relaxen of alvast de sfeer in Lissabon te proeven en eventueel op eigen gelegenheid te dineren.

 

 Vrijdag 3 juli 2015 / 16 oktober 2015: 

Na het ontbijt duiken we direct Lissabon in voor een culinaire wandeling. Naast proeven van de cultuur en verschillende Portugese specialiteiten, likeuren en wijnen, maken we ook een ritje met de kabelbaan. U kunt aansluitend lunchen op eigen gelegenheid. In de middag vertrekken we naar Belém. Hier legden vroeger veel schepen aan en kwamen de zeelui aan wal en zochten vertier en lekker eten. In Belém staat ook een prachtig klooster, wat we zullen bezoeken. Naast het klooster staat een beroemde traditionele banketbakkerij uit 1837 waar we kunnen proeven van de bekende ‘pastéis de Belém’, een roomgebakje uit Belém dat zeer bekend is in de Portugese keuken. Aansluitend volgt nog een bezoek aan een atelier waar de beroemde Portugese tegels gemaakt worden. Hier worden deze nog steeds (volgens traditioneel gebruik) met de hand gemaakt. Voor het diner zal er nog vrije tijd zijn om eventueel Lissabon verder te verkennen, of even op te frissen in het hotel. ’s Avonds om 20.00 uur zal de groep worden opgehaald voor het laatste diner van deze reis: een prachtige afsluiter in een sfeervol restaurant in de wijk 'Barrio Alto’. We bieden een heerlijk 4 gangen diner onder het genot van traditionele folk muziek: Fado. Een perfecte afsluiter voor deze unieke culinaire rondreis!

 

 

 Zaterdag 4 juli 2015 / 17 oktober 2015:

Na het ontbijt in het hotel is er nog tijd om de laatste souvenirs te kopen in Lissabon. Begin van de middag rijden we naar het vliegveld van Lissabon om met Transavia met een rechtstreekse vlucht in het begin van de avond aan te komen in Amsterdam.

 

Prijs voor deze 7 daagse culinaire rondreis met René Pluijm is EUR. 1.975,- per persoon. 

  

• Reis wordt uitgevoerd en u aangeboden door Hemminkways

• Programma is onder voorbehoud van beschikbaarheid, mocht om die reden een onderdeel geen doorgang kunnen vinden, wordt er een passend en vergelijkbaar alternatief geboden.

• Reis is gebaseerd op een deelnemersaantal van ongeveer 15 personen, bij gebrek aan deelnemers zal de reis niet door kunnen gaan en wordt u tijdig ingelicht (voor 30 mei 2015) en wanneer mogelijk een alternatief geboden.

• Prijs is gebaseerd op een boeking van 2 personen, met gebruik van een 2 persoonskamer, extra toeslag voor een eenpersoonskamer is EUR. 300,- per reis.

 

Deze unieke culinaire reis is inclusief:

 

• Vliegreis Amsterdam – Porto en Lissabon – Amsterdam.

• 6 overnachtingen

• 6 x ontbijt

• 5 x lunch

• 4 x diners

• Dagelijkse excursies en proeverijen

• Transfers met luxe touringbus

• Treinreis door de Douro Vallei

• Bootreis met Rabelo boot over de Douro

• Workshop met lokale chef en een workshop met René Pluijm

• Begeleiding door reisbegeleider van Hemminkways

• Persoonlijke begeleiding door René Pluijm en zijn team

• Garantieregeling Hemminkways

 

http://renepluijm.tv/op-reis-met-rene-pluijm-naar-porto.php

www.facebook.com/renepluijm
of volg ons op twitter !